11. elokuuta 2016

TOKO SM 2016

Virstanpylväs pystyyn, sillä saavutettiin Kodan kanssa meidän tärkein tokotavoite, ehkä vähän yllättäen TOKO SM:issä Laukaalla! Meidän porukalla oli niin kiva ja onnistunut kisaviikonloppu, että sitä muistellessa hymyilyttää vieläkin.

Siitä meidän tavoitteesta vähäsen, koska siihen ei voi tuomari pistetauluineen vaikuttaa, eikä se näy koiranetissä, sillä sen saavuttamisen mittari on tunne. Hyvät pisteet ja tulokset on kivoja, ja niitä arvostan, mutta henk.koht. sillä tuloslapulla on kuitenkin vähäinen merkitys verrattuna siihen minkälaisella yhteistyöllä ja fiiliksellä koiran kanssa kokeen läpi selvitään. Suorituksen pitää tuntua hyvältä, joten se miten tehdään on tärkeämpää kuin se mitä tehdään. Musta on aina tuntunut siltä, että ennen kuin hyvä fiilis kantaa läpi kokeen, ei olla saavutettu kokeissa vielä mitään. Meidän tapauksessa kisaura on edennyt hirveän hitaasti, mutta tavoite on ollut muuttumaton. Sen asetin jo paljon ennen ensimmäistä koetta ja sen eteen on tehty hommia.


Ensimmäinen tokokoe 14.5.2015


Toinen tokokoe 28.5.2015
Tehtiin Kodan kanssa ykköstulos meidän ekassa tokokokeessa viime vuoden keväällä, siitä seuraava koe jäi ykkösestä puoli pistettä vajaaksi. Molemmissa kokeissa oli osin ihan ok tekemistä, mutta molemmissa kokeissa meidän yhteistyö myös katkeili ja hyvä flow jäi saavuttamatta. Kolmannen kokeen keskeytin itse heti alkuunsa, koska mistään yhteistyöstä ei kisapaikalla silloin ollut tietoakaan. Vuoden verran sitä yhteistyötä on nyt vahvistettu ja jotain siitä on opittu. Arvaamattomia takapakkejakin on tullut, eikä vähiten terveysongelmien vuoksi, mutta tän kanssa niitä nyt vaan tulee, eikä sille voi mitään.

Viimeisimpänä, mutta ehkä kuitenkin vähäisimpänä, reilu viikko ennen ässämmiä Oomin ja Kodan sinänsä kivan leikin seurauksena oli lattialla liukastuminen ja vasemman etujalan ranteen vääntänyt hetkellisesti kolmijalkainen kisakoira. Koda on niin epäonninen otus, että sen kanssa ei juuri uskalla ottaa riskejä, joten olin jo aika lailla päättänyt reissata kisoihin turistin ominaisuudessa tottelematon Oomi hihnan päässä. Koda ei kuitenkaan jalkaansa juuri oireillut, joten päätin pakata sen mukaan viime hetkellä. TSAU:n pieneltä joukkueelta olisi jäänyt tulos saamatta ilman alokaskoiraa ja luokka on fyysisesti kevyt ja helppo, joten Janinan kanssa juteltuani uskalsin tulla siihen lopputulokseen, että osallistumisesta ei ole pienintäkään haittaa Kodalle.

Hyvä päätös. Kisaaminen Vihtavuoren kentän SM-kehissä tuntui tosi kivalta. Se oli sellaista sydäntä hellivää yhteistyötä, jonka takia tätä tehdään. Koda oli niin hienosti läsnä mun kanssa ja sekin nautti yhdessä tekemisestä. Kolmeen kehään jaettu suoritus sopi Kodalle hyvin ja häiriötä oli paljon, mikä oli meille eduksi. Ihanat treenikaverit valoivat minuun rentoa hyvää mieltä ennen koetta ja kehien välissä. Viimeisen kehän jälkeen oli erityisen hienoa kertoa Kodalle, kuinka hyvin se teki. Luulen että se ymmärsi kuinka tyytyväinen olin, vaikka joutui pari kyyneltäkin siinä lipaisemaan.

Virheitäkin suorituksessa oli. Paikkiksessa Koda oli hetken levoton ja kellahti lonkalleen, jäävässä maahanmenokäsky oli vähän venyvä ja loppuperusasentoon tarvittiin toinen käsky. Kaukoissa pomppasi niin itseensä tyytyväisen näköisenä vielä toisen istumisen, että meinasin revetä nauramaan. Video mulla on toistaiseksi vain rakeisena WhatsApp-versiona, latailen sen ehkä joskus.

Paikallaolo 9
Kokonaisvaik. (1/3) 8

Seuraaminen 9
Esineen pito 10
Luoksetulo 10
Kokonaisvaik. (2/3) 10

Hyppy 9
Liikkeestä maahanmeno 7,5
Kaukot 8
Kokonaisvaik. (3/3) 8

Pisteet 179,333
Tulos ALO1 (koirakoita oli ALO:ssa 86, meidän sijoitus jaettu 22.)


 


Kerättiin roppakaupalla kokemusta ja kisapäivää edeltävistä haasteista huolimatta onnistuin nauttimaan joka hetkestä. Vietettiin neljän naisen, yhden minityypin ja pyrrin voimin aivan sairaan hauska mökkiviikonloppu äänekoskelaisen Vonkale Oy:n mökissä.

Ekat skumpat haettiin ovelana yllätyksenä jo kisapaikalle kilistettäväksi ja after tokosta nautiskeltiin perusteellisen saunomisen, uimisen, tonkkaviinin ja grillaamisen merkeissä. Seuraavana päivänä ajeltiin vielä hetkeksi SM-finaaleja katsomaan, ja vuoden 2016 TOKO SM oli erinomaisen hienosti paketissa siinä.

Kaikki kuvat on ottanut Janina Rand

4 kommenttia:

 1. Ihanaa,että flow on löytynyt!! Me tullaan perässä.
  Onnea vielä ihan hirmuisesti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huippua, et se löytyi kokeessa edes kerran! Kyllä se päivä vielä teillekin koittaa <3 Kiitos!

   Poista
 2. Huipputiimi olette! En epäillyt hetkeäkään :D <3

  VastaaPoista
 3. Huipputiimi olette! En epäillyt hetkeäkään :D <3

  VastaaPoista